بازار بورس و نکات مهم جهت خريد سهام چيست؟
نظرات خوانندگان(0)
بازار بورس مکاني است که درآن سهام شرکتهاي گوناگون توليدي خدماتي و سرمايه گذاري داد و ستد مي شود. مردم به بازاربورس بازارسهام هم مي گويند. اما نام رسمي و قانوني آن "بورس اوراق بهادار" مي باشد." که منظوراز اوراق بهادارهمان برگه هاي سهام شرکتهاست. به مکاني که در آن عمل داد و ستد انجام مي گيرد "تالار معاملات بورس "گفته مي شود.
بازار بورس و نکات مهم جهت خريد سهام چيست؟
بازار بورس مکاني است که درآن سهام شرکتهاي گوناگون توليدي خدماتي و سرمايه گذاري داد و ستد مي شود. مردم به بازاربورس بازارسهام هم مي گويند. اما نام رسمي و قانوني آن "بورس اوراق بهادار" مي باشد." که منظوراز اوراق بهادارهمان برگه هاي سهام شرکتهاست. به مکاني که در آن عمل داد و ستد انجام مي گيرد "تالار معاملات بورس "گفته مي شود.
اصلي ترين تالارمعاملات بورس کشوردر تهران - خيابان حافظ - تقاطع جمهوري واقع است. ورودعموم مردم درآن آزاد است.
براي آشنايي با نحوه داد وستد سهام دربورس مي توان با مراجعه به تالارهاي معاملات بورس به طورعملي آشنا شد وسپس با مراجعه به کارگزاري هاي مختلف بورس که درمکانهاي مختلف شهرها پراکنده هستند فرم درخواست خريد سهم شرکت مورد نظررا تکميل و در پايان سال مالي و پس ازبرگزاري مجمع عمومي عادي متناسب با حجم سهامي که خريداري شده از سود مناسب و قطعي که معمولا دو برابر سود بانک هاست برخوردار شد.(حدود 40 درصد در سال )
درشهرستانهاي دورافتاده کشورنيزعلاقمندان مي توانند ازطريق شعب مرکزي بانک ملي جهت خريد سهام شرکت هاي پذيرفته شده دربورس اوراق بهاداراقدام نمايند.
البته براي خريد سهام از روش خريد و فروش الکترونيکي هم ميتوان استفاده نمود. براي اين منظوربايد اول به يکي ازشعب بانک توسعه صادرات درسراسر کشورمراجعه نموده و حساب بانکي افتتاح کنيد و فرم درخواست خدمات خريد و فروش الکترونيکي سهام را تکميل نموده و کلمه عبور password دريافت کنيد. بعد ازطريق اينترنت به سايت بانک توسعه صادرات ايران وارد شويد و به نشاني .WWW .edbi .IR
سپس فرم مخصوص خريد و فروش سهام و همچنين فرم وکالتنامه برداشت از حساب را تکميل نماييد.
البته براي استفاده ازاين خدمات بايد پست الکترونيکي (Email) داشته باشيم. فرم تکميل شده در ساعات اداري فورا دردستورکار قرارمي گيرد و درساعات غير اداري درابتداي صبح روزبعد در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مشخصات بارز بازار بورس چيست ؟
1/ وجود مکاني مشخص براي داد و ستد سهام 2/ قيمت شفاف سهام
3/ قدرت نقد شوندگي سهام
بازاربورس چه منافعي براي جامعه دارد ؟
*کنترل نقدينگي درجامعه بازاربورس يک فرصت سرمايه گذاري مطلوب براي سرمايه گذاران با سرمايه هاي اندک ايجاد مي کند و زمينه توزيع عادلانه ثروت را مهيا مي کند.
مزيت هاي کلان آن براي جامعه عبارتند از
* رشد توليد نا خالص ملي و مهار تورم
*استفاده از پس اندازهاي خرد وکوچک مردم
*هدايت سرمايه هاي سرگردان
*کمک به رشد صنعتي شدن کشور
وظيفه کارگزاريها چيست ؟
از ديگرسوالات و پرسشهايي که مردم معمولي جامعه از فعالان بازارمي پرسند اين است که چرا بايد به کارگزاريها مراجعه کنيم ؟
آيا ميتوانيم خودمان مستقيما به تالاربورس برويم و سهام خريداري کنيم ؟
کارگزاريها وکيل و نماينده تام الاختياربراي خريد و فروش سهام هستند و بدون واسطه آنها هيچ کس نمي تواند درتالار بورس خريد و فروش کند.
حضورمردم درتالاربورس الزامي نيست بلکه آنها جهت مشاهده تابلوي قيمت هاي تالار بورس و مشورت کردن با سايرسهامداران و دلگرمي دادن به يکديگردرهنگام افت قيمت ها در تالارمعاملات بورس حضورمي يابند.
اما حضوردر دفتر کارگزاري الزامي است و بايد شخصا با به همراه داشتن شناسنامه و يک برگه فتوکپي شناسنامه و کارت ملي جهت خريد سهام شرکت دلخواه خود به کارگزاري مورد نظرمراجعه نموده و فرم مخصوص دستورخريد سهام را تکميل نمود تا کد عملياتي صادر شود و درمراجعات بعدي با ارايه کد کارهايمان سريع ترانجام شود.
سهم چيست ؟
هرشرکت سهامي به قسمت هايي مساوي تقسيم مي شود که به هر يک ازاين قسمت ها يک سهم گفته مي شود ومعمولا قيمت اسمي سهم در ايران 1000 ريال است. اگربخواهيم سهام را براساس حقوق دارنده سهم طبقه بندي کنيم دو نوع سهم داريم:
*سهام عادي
*سهام ممتاز
سهامداران عادي که درواقع مالکان اصلي شرکت هستند داراي حقوق و مزايايي مي باشند که عبارتند از :
1-حق دريافت سود سهام(EPS)
2-حق راي دادن درمجامع عمومي عادي و فوق العاده
3-حق تقدم درخريد سهام جد يد
4-حق باقيمانده دارايي پس ازانحلال شرکت
5-حق اطلاع ازفعاليت هاي شرکت
دارندگان سهام ممتازعلاوه برمزاياي فوق الذکردرهنگام انحلال شرکت نسبت به دارندگان سهام عادي در دريافت ارزش اسمي سهام خود اولويت دارند.
چه سهمي بخريم ؟
بايد سهام مورد نظررا پس ازمشورت با افراد مورد اعتماد و با مطالعه و تحليل انتخاب کرد. سرمايه گذاران در بازارسهام علاقمندند به يکي از سه شکل زير سرمايه گذاري کنند:
1-سرمايه گذاري کوتاه مدت يعني سهام خاصي را مي خرند و پس از 3 الي 4 ماه مي فروشند.
2-سرمايه گذاري ميان مدت که سهام خود را به مدت يکسال نگه مي دارند و بعد تصميم مي گيرند که کدام را بفروشند و کدام را نگه دارند.
3-سرمايه گذاران بلند مدت که بيش ازيکسال سهام خود را نگه مي دارند.
البته گروهي هم هستند که هرهفته سهام قبلي را مي فروشند وسهام جديدي مي خرند که اصطلاحا به نوسان گيرمشهورند.
تصورنکنيد لزوما نوسان گيرها بيش ازديگران سود مي برند.کساني هستند که بلند مدت سرمايه گذاري مي کنند و ازسرمايه گذاري خود کاملا راضي هستند. براي سرمايه گذاري بهتراست هرچند ماه يک بار با اشخاص واجد الصلاحيت همچون کارگزاران بورس و يا شرکتهاي مورد اعتماد مشورت کرد که آيا سهام شرکتي را که خريداري نموده ايد نگهداريد يا بفروشيد.
هم اکنون در بازاربورس تهران و شهرستانها سهام حدود 400 شرکت مختلف توليدي - خدماتي - سرمايه گذاري داد و ستد مي شود که درزمينه هاي مختلف فعاليت مي کنند و اين زمينه هاي اقتصادي عبارتند از:
کشاورزي / دامپروري وخدمات وابسته
استخراج ذغالسنگ
استخراج کاني هاي فلزي
فرآورده هاي غذايي
صنايع قند
صنايع چرم
صنايع چوب
شرکت هاي توليدي
شرکتهايي هستند که کالاي خاصي را توليد مي کنند مثلا شرکت سيمان تهران/سيمان توليد مي کند يا شرکت دارويي فارابي دارو توليد مي کند.
شرکت هاي خدماتي
شرکتهايي هستند که در زمينه خدمات رساني فعاليت مي کنند مثل بانک اقتصاد نوين/بانک کارآفرين /شرکت حمل و نقل توکا
شرکت هاي سرمايه گذاري
شرکتهايي هستند که فعاليت عمده آنها درزمينه دارايي مالي است ودرصدي ازسهام شرکتهاي ديگر را درسبد سهام خود دارند و صرفا دريک زمينه فعاليت نمي کنند.
7 نکته مهم جهت خريد سهام
نکته اول:
درهنگام خريد سهام سعي کنيد شرکتي را انتخاب کنيد که جزو فهرست پنجاه شرکت فعال تر و برتر بورس باشد (چون فورا نقد مي شود ).
نکته دوم :
با توجه به اين که شرکت هاي سرمايه گذاري دردهها شرکت ديگرسرمايه گذاري نموده اند بنابراين ريسک خريد کمتري داشته واحتمال سقوط و کاهش ارزش سهام آنها کمتراست و معمولا رشد افزايشي دارند.
نکته سوم:
تمام سرمايه خود را درون يک شرکت نگذاريد و صرفا سهام يک شرکت را خريداري نکنيد.
نکته چهارم:
براي انتخاب شرکت مورد نظر خود از شرکتهاي فعال در اين زمينه و کا رگزاران مشورت بخواهيد.
نکته پنجم:
سهام شرکتهايي را خريداري نماييد که از پتانسيل بالايي برخوردارند و از نظر سرمايه هم بصورتي باشند که تحت تاثير فعاليت سفته بازان قرار نگيرند.
نکته ششم:
سايتهاي بورسي معتبر و صفحات بازار بورس روزنامه هاي اقتصادي را به خوبي مطالعه کنيد و از راهنمايي هاي روزنامه ها و سايتهاي اقتصادي استفاده کنيد.
نکته هفتم:
سعي کنيد سهام شرکتي را خريداري کنيد که محصولات آن شرکت به کشورهاي خارجي هم صادرمي شوند.
منبع: ايران تحليل
موضوع:
بورس
نویسنده:
تاریخ:
يکشنبه11تير1390
کلیدواژه ها:
بورس، بازار، سهم، کارگزاری
|